Paras magnesium hyvinvointisi tukipilarina: Kattava opas

Magnesium on olennainen osa ihmisen hyvinvointia ja terveyttä, ja sen merkitys kehon eri toimintojen tukemisessa on kiistaton. Tässä artikkelissa käymme läpi magnesiumin tärkeimpiä tehtäviä elimistössä, mistä sitä saa, ja mitä tapahtuu, jos magnesiumia ei ole tarpeeksi. Lisäksi tutustumme magnesiumlisien eri muotoihin ja annamme vinkkejä niiden valintaan.

Miksi magnesium on tärkeä?

Magnesiumin rooli ihmiskehossa on monipuolinen ja elintärkeä. Se osallistuu yli 300 entsyymireaktioon, jotka ovat välttämättömiä muun muassa energia-aineenvaihdunnalle, lihasten toiminnalle ja hermoston normaalille toiminnalle. Magnesium auttaa myös säätelemään kalsiumin, kaliumin ja natriumin tasapainoa kehossa, jotka ovat keskeisiä mineraaleja sydämen ja lihasten toiminnalle sekä hermoston viestinvälitykselle.

Lisäksi magnesiumilla on tärkeä rooli luuston ja hampaiden terveydessä, se tukee immuunijärjestelmää ja on avainasemassa proteiinisynteesissä. Magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, ja sillä on tärkeä rooli psykologisissa toiminnoissa, kuten keskittymiskyvyssä ja mielialan säätelyssä.

Magnesiumin lähteet

Magnesiumia saadaan pääasiassa ravinnosta. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat täysjyväviljat, vihreät lehtivihannekset, pähkinät, siemenet, pavut, maitotuotteet ja liha. Magnesiumin saannin varmistamiseksi on suositeltavaa sisällyttää monipuolisesti erilaisia magnesiumipitoisia ruokia ruokavalioon.

Vaikka useimmat ihmiset saavat riittävästi magnesiumia ruokavaliostaan, tietyissä elämäntilanteissa tai tietyissä terveydentiloissa magnesiumin tarve voi kasvaa, tai magnesiumin saanti voi olla puutteellista. Esimerkiksi runsas fyysinen aktiivisuus, stressi ja tietyt sairaudet voivat lisätä magnesiumin tarvetta.

Lue eteenpäin ja tutustu, miten magnesiumlisäravinteet voivat tukea terveyttäsi tilanteissa, joissa ravinnon kautta saatu magnesium ei ehkä riitä. Oikeanlaisen lisän valinta voi tehdä suuren eron, tarjoten sinulle täydellisen tasapainon ja vahvistuksen arkeesi.

Magnesiumlisät ja niiden valinta

Magnesiumvalmisteita on saatavilla monissa eri muodoissa, kuten tabletteina, kapseleina, suihkeina ja voiteina. Magnesiumsitraatti on yksi suosituimmista muodoista sen hyvän imeytyvyyden vuoksi. Myös magnesiumglysinaatti on suosittu, erityisesti sen rauhoittavien vaikutusten vuoksi.

Kun valitset magnesiumlisää, kiinnitä huomiota tuotteen magnesiumin määrään, magnesiumin muotoon sekä mahdollisiin lisäaineisiin. Herkkävatsaisille voi sopia paremmin magnesium, joka on yhdistetty aineisiin, jotka ovat lempeämpiä vatsalle.

Kotimainen magnesiumsitraatti + B6-vitamiini

Suosituin tuote

llmainen toimitus!

Lähetetään seuraavana arkipäivänä.

 • Kotimainen Avainlippu-tuote
 • Valmistettu Suomessa
 • Nopeavaikutteinen ja mahalle ystävällinen
 • Ihanteellinen aktiivisille ihmisille lihasten huoltoon
 • Rauhoittaa lihaskramppeja hidastamalla kalsiumin vaikutusta hermoimpulssien välityksessä
 • Lisäaineeton
 • Vahvistettu B6-vitamiinilla imeytymisen ja tehojen maksimoimiseksi
 • Annostus 1-2 kapselia päivässä

Magnesium-vitamiinipaketti

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Edullinen pakettihinta!

Tilaa ennen klo 16 ja postitus vielä tänään.

Etsitkö täydellistä kumppania treeneihisi ja palautumiseesi? Tutustu meidän ainutlaatuiseen vitamiinipakettiimme:

 • C-vitamiini, D-vitamiini, ja magnesium yhdistettyinä tarjoavat optimaalisen tuen kehollesi.
 • Tukee lihasten normaalia toimintaa, ylläpitää luuston terveyttä, ja edistää normaalia proteiinisynteesiä – kaikki avainasemassa olevat tekijät maksimaaliseen suorituskykyyn.
 • Vähentää väsymystä ja uupumusta, varmistaen, että olet aina valmis seuraavaan haasteeseen, niin treenien aikana kuin niiden jälkeenkin.

Anna itsellesi etu, jonka ansaitset. Hanki vitamiinipakkaus nyt ja koe ero itse!

Puhdas+ Magnesiumglysinaatti 200g

Levollisen yön salaisuus

 • Rauhoita iltaasi: Puhdas+ Magnesiumglysinaatti tukee hermostoasi ja edistää rauhallista unta, jotta heräisit virkeänä. Tämä vahva, lisäaineeton valmiste on suunniteltu erityisesti iltaan.
 • Tehokkaasti imeytyvä: Ainutlaatuinen yhdistelmä magnesiumia ja glysiiniä tekee tästä magnesiumbisglysinaatista erityisen tehokkaan. Glysiini auttaa neutralisoimaan mahahappoa ja tukee maksan toimintaa, auttaen sinua nukkumaan häiriöttä.
 • Luotettavaa kotimaista laatua: Puhdas+ tuotteet ovat puhtaita, korkealaatuisia ja valmistettu ilman turhia lisäaineita. 200g pakkauksessa riittää, jotta voit kokea eron itse.

Aloita parempien öiden matka tänään – lisää Puhdas+ Magnesiumglysinaatti osaksi iltarutiiniasi ja herää levänneenä!

Nordic Health Magnesium Oil 100 ml

Vahva ihosuihke

Lähetetään 0-2 arkipäivässä


Toimitus alk. 0 €*

Löydä helpotus lihaskramppeihin ja suonenvetoihin – tutustu Nordic Health Magnesium Oil Vahvaan ihosuihkeeseen!

 • Tehokas apu lihasjännitykseen – tämä ihosuihke imeytyy nopeasti ja auttaa rentouttamaan lihaksiasi.
 • Vahvistettu 360 mg luonnonmagnesiumilla per 20 suihkausta, tukemaan lihasten palautumista ja yleistä hyvinvointia.
 • Helppokäyttöinen – vain 10-20 suihkausta kohdealueelle päivittäin riittää. Hiero ihon pintaan parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Anna itsellesi ja lihaksillesi ansaitsemasi hoito. Aloita käyttö jo tänään ja huomaa vaikutus omakohtaisesti!

Nordic Health Magnesium Kylpyhiutaleet

Elvytä jalkasi – sukella magnesiumin voimaan!

Säästä! Osta 3 kpl -10 %

Virkistä kehosi magnesiumhiutaleilla – Luonnonvoimaa kylvystäsi

 • Täydellinen palautuminen: Magnesiumhiutaleet lievittävät lihasjännitystä ja tukevat lihasten sekä ihon terveyttä. Koe, kuinka ne vahvistavat luustoasi ja tuovat helpotusta iho-ongelmiin.
 • Rentouttava kylpykokemus: Muuta kylpyhetkesi terapeuttiseksi elämykseksi – magnesiumhiutaleet auttavat rauhoittumaan ja takaavat rauhalliset yöt. Lisää jalkakylpyyn tai kokovartalokylpyyn ja anna luonnon tehdä taikojaan.
 • Puhtaat ja tutkitut ainesosat: Nordic Health -magnesiumhiutaleet ovat peräisin Zechsteinin meren syvyyksistä, taaten 47 % magnesiumkloridipitoisuuden. Jokainen erä on tarkasti tutkittu puhtauden ja laadun varmistamiseksi.

Anna itsellesi lahja, joka jatkaa antamista – kokeile Nordic Health Magnesiumhiutaleita ja tunne ero sekä kehossa että mielessä!

Magnesiumin puute

Magnesiumin puute voi johtaa monenlaisiin terveysongelmiin. Yleisiä magnesiumin puutteen oireita ovat väsymys, lihaskrampit, hermostuneisuus ja unettomuus. Vakavammissa tapauksissa magnesiumin puute voi vaikuttaa sydämen rytmihäiriöihin ja luuston heikkenemiseen.

Magnesiumin puutteen korjaamiseksi voidaan käyttää magnesiumlisää. On kuitenkin tärkeää valita oikea magnesiumin muoto, sillä eri muodoilla on erilaisia imeytymisasteita ja vaikutuksia kehoon.

Johtopäätökset

Magnesium on keskeinen mineraali ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Sen rooli kehon monissa perustoiminnoissa tekee siitä korvaamattoman. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion avulla useimmat meistä saavat tarpeeksi magnesiumia, mutta tietyissä tilanteissa magnesiumlisän käyttö voi olla hyödyllistä. Oikeanlaisen magnesiumlisän valinta ja sen järkevä käyttö voivat auttaa varmistamaan, että keho saa tarvitsemansa magnesiumin optimaalisen terveyden ylläpitämiseksi.

UKK
Usein kysytyt kysymykset: Magnesiumin kiehtova maailma

Magnesium on välttämätön mineraali, joka tukee monia kehon toimintoja, mutta sen ympärillä pyörii useita kysymyksiä. Tässä osiossa käsittelemme yleisimpiä kysymyksiä magnesiumista, antaen selkeät ja informatiiviset vastaukset auttaaksemme sinua ymmärtämään tämän tärkeän ravintoaineen merkitystä.

Mikä magnesiummuoto on tehokkaimmin imeytyvä?

Tehokkaimmin imeytyvänä pidetään magnesiumsitraattia, joka on suosittu valinta sen korkean biologisen hyötyosuuden vuoksi. Magnesiumbisglysinaatti on toinen hyvin imeytyvä muoto, joka voi olla erityisen sopiva herkkävatsaisille. Magnesiumin imeytymisessä vaikuttaa moni tekijä, mukaan lukien yksilölliset erot ja magnesiumin yhdistäminen B6-vitamiiniin, mikä voi parantaa sen hyödyntämistä kehossa.

Kuinka magnesium tukee kehoa ja mieltä?

Magnesiumilla on merkittävä rooli kehon monissa perustoiminnoissa: se tasapainottaa elektrolyyttejä, tehostaa energia-aineenvaihduntaa, tukee hermoston ja lihasten toimintaa, sekä edistää luuston ja hampaiden terveyttä. Sen lisäksi magnesium on avainasemassa stressin hallinnassa ja voi auttaa parantamaan unen laatua. Magnesium on myös tärkeä sydämen terveydelle ja auttaa säätämään verenpainetta.

Onko mahdollista saada liikaa magnesiumia?

Magnesiumin liikasaanti ravintolisistä on harvinaista, mutta mahdollista, erityisesti ihmisillä, joilla on munuaisten toimintahäiriöitä. Oireina voivat olla mahahäiriöt, kuten ripuli, mikä on yleisin liiallisen magnesiumin saannin merkki. Vakavampia oireita, kuten lihasheikkoutta tai sydämen rytmihäiriöitä, voi esiintyä vain äärimmäisen suurten annosten yhteydessä. Terveillä aikuisilla elimistö pystyy yleensä säädellä magnesiumin ylimäärää tehokkaasti munuaisten kautta.

Mikä on magnesiumin päivittäinen saantisuositus?

Magnesiumin päivittäinen saantisuositus vaihtelee iän, sukupuolen ja elämäntilanteen mukaan. Aikuisille miehille suositus on yleensä 400-420 mg päivässä, kun taas aikuisille naisille suositellaan 310-320 mg päivässä. Raskaana olevien ja imettävien naisten tarve voi olla suurempi, minkä vuoksi on tärkeää keskustella lääkärin kanssa henkilökohtaisesta magnesiumin tarpeesta.

Milloin on paras aika ottaa magnesiumlisä?

Magnesiumlisän ottoajankohta voi riippua monista tekijöistä, kuten valmisteesta ja sen mahdollisista vaikutuksista kehoon. Monet kokevat ilta-ajan sopivaksi magnesiumin rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi, jotka voivat edistää parempaa unen laatua. Jos magnesium aiheuttaa sinulle virkeyttä tai otat sen yhdessä muiden ravintolisien tai lääkkeiden kanssa, aamupäivä tai aikainen iltapäivä voi olla parempi vaihtoehto. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoa ja sovittaa magnesiumin käyttö omaan päivärutiiniin sopivaksi.