joogamatto

Parhaat kotijoogamatot vertailussa

Testasimme puolestasi parhaat kotijoogamatot. Vertailuun pääsi mukaan useita erilaisia mattoja, jotka sopivat sekä aloittelijoille, että jo pidempään joogaa harrastaneille. Tutustu vertailun tuloksiin.

Artikkelista löydät lisäksi parhaat vinkit joogaharrastuksen aloittamiseen. Tutustu edullisiin tai maksuttomiin joogatreenivideoihin, joiden parissa on helppo joogata kotona.

YogiRAJ Allround – joogamatto

joogamatto

YogiRAJ Allround-joogamatto sopii erinomaisesti aloittelijalle, mutta myös pidempään harrastaneelle kokeneelle joogaajalle. Allround joogamatto on valmistettu laadukkaasta, myrkyttömästä PVC-materiaalista. Tämän ansiosta matto on erittäin kestävä ja vain paranee käytössä.

YogiRAJ on laadukas merkki ja tämä matto on todiste siitä. Käytössä matto pysyy hyvin paikoillaan ja vaimentaa tehokkaasti iskuja. Matto on 6mm paksu, joka tuo mukavaa pehmeyttä polvien alle. Varsinkin aloittelijalla polvet helposti kipeytyvät liian ohuella matolla.

Matto on 183cm pitkä ja 61cm leveä. Mittojen puolesta tämä joogamatto on erinomainen valinta kaikenkokoisille joogaajille. Matto on myös helppo pitää puhtaana. Sen voi pestä 30 asteessa tai pyyhkiä kostealla liinalla. Kantohihnan ansiosta matto on helppo ottaa mökille tai matkalle mukaan. Yogiraj on luotettava perusjoogamatto ja hyvä valinta kenelle tahansa kotijoogaajalle.


Casall Yoga Mat Grip & Cushion

joogamatto

Vertailun ylivoimaisesti suosituin joogamatto on Casall Yoga Mat Grip & Cushion. Se on erittäin kestävä ja hyvin vaimentava. Matto pysyy hyvin paikoillaan kaikkien joogaliikkeiden alla. Ainoa miinus on, että matto on hieman liukuva käsille.

Valmistusmateriaalina on käytetty kestävää PVC-materiaalia ja pehmeyttä tuo ftalaatiton pehmite. Mattoa saa useassa eri värissä. Jokaiselle löytyy varmasti oma lemppari! Matto on 183cm pitkä ja 61cm leveä.

Matossa on myös kantohihna, joten se on kätevää ottaa tarvittaessa matkalle mukaan. Painoa tällä joogamatolla on vain 1,25 kg, joten se on myös kevyt kantaa mukana. Tämä matto on erittäin laadukas ja sillä kehtaa tarvittaessa myös hyvin siirtyä kotiolohuoneesta ohjatuille joogatunneille.

Hinta-laatusuhde on tässä joogamatossa erinomainen.

Casall Yoga Position Mat

joogamatto

Casall Yoga Position Mat on vertailun ohuin joogamatto, joka sopii erityisesti pidempään joogaa harrastaneelle. Ohuen pohjan ansiosta matto pysyy tukevasti paikoillaan myös haastavammissa asennoissa. Matossa on myös erityinen liukastumissuojaus, joka takaa kunnon pidon.

Pituutta tällä matolla on 183cm ja leveys 61cm. Paino on vain 0,72kg. Matto sopii erityisen hyvin kotijoogaan. Se menee käyttöjen välillä todella pieneen tilaan ja keveytensä ansiosta on myös mukava napata matkalle tai kuntosalille mukaan.

Matossa on huomioitu kestävä kehitys ja siinä on käytetty myös kierrätettävää materiaalia. Tämä joogamatto on PVC-vapaa ja valmistettu TPE-kumista.

Miinusta tälle matolle on, että sitä ei voi pestä pesukoneessa. Puhdistus tehdään pyyhkimällä kylmällä vedellä.

Kuvassa on aina ajaton mustan värinen matto, mutta mattoa on saatavilla myös muissa väreissä.

Tunturi XPE Foam Fitness Mat

joogamatto

Takuuvalinta aloittelevalle joogaharrastajalle tai lajiin tutustuvalle! Tunturi XPE Foam Fitness – matto on erityisen paksu, jopa 7mm. Sen ansiosta matto on erinomainen valinta myös pidempään joogaa harrastaneelle, jolla on esimerkiksi polvissa kulumaa tai muuta arkuutta. Aloitteleva joogaharrastaja kaipaa yleensä mahdollisimman tukevaa pitoa ja pehmeyttä jalkojen alle, joihin vaatimuksiin tämä Tunturin matto vastaa hyvin. Matossa on erityinen liukastumissuojaus, joka varmistaa kunnon pidon.

Huomioitavaa on, että maton pituus on vain 160cm, vaikka leveys on hyvä 60cm. Tämä matto sopii pituutensa vuoksi parhaiten venytyksiin ja selinmakuulla tai polvillaan tehtäviin liikkeisiin. Paksuuden vuoksi tämä matto ei myöskään ole tyypillisin joogamatto. Suosittelemme tätä mattoa erityisesti lisätukea ja pehmeyttä polvien alle kaipaaville. Venyttelymattona tämä on ihana luxustuote kaikille kuntoilijoille.

Matto on valmistettu vaahtokumista ja sitä on saatavilla kolmessa eri värissä, sininen, musta ja vaaleanpunainen. Tämä matto on vertailuun osallistuneista arvokkain. Vahvaa lisätukea jalkojen alle kaipaaville tämä on kuitenkin erinomaisen tuntuinen matto ja varmasti hintansa arvoinen. Tämä matto sopii hyvin myös kotijumppaan ja venyttelyyn.

Manduka EKO® LITE – ympäristöystävällinen joogamatto

eko-series-yoga-mat-manduka

Manduka EKO® LITE-joogamatto on erittäin ympäristöystävällinen ja lisäksi valloittavan upean värinen. Maton valmistuksessa on huomioitu ympäristöystävällisyystekijät tarkkaan.

Matto ei sisällä yhtään myrkyllisiä kemikaaleja. Luonnonmukainen EKO® LITE-joogamatto on valmistettu kestävästi kerätystä ja biohajoavasta puukumista. Valmistuksessa on käytetty myös polyesteria ja luomupuuvillaa. Matto ei sisällä synteettistä polyesterivahviketta tai haitallisia AZO-värejä. Matto on myös PVC-vapaa.

Tämä joogamatto on suunniteltu yhdessä joogaopettajien kanssa ja matto sopii erinomaisesti kaiken tasoisille joogaajille. Matossa on erittäin hyvä pito, joka vain paranee käytön myötä.

4 millimetrin paksuista mattoa on saatavilla kaksi eri värivaihtoehtoa. Voit valita kuvan ihanasti kuvioidun Hope-joogamaton tai upean syvänvioletin Acai midnight-maton.

Miten aloittaa joogaharrastus?

jooga

Joogatunteja järjestetään useissa liikuntakeskuksissa ympäsi Suomea. Lisäksi tarjolla on erillisiä joogastudioita, sekä kesäisin monilla paikkakunnilla järjestetään puistojoogatapahtumia. Osallistuminen paikan päällä ohjatulle joogatunnille on houkuttava ajatus, mutta ensimmäisen kerran osallistumisen kynnys voi olla korkea. Miten joogatunnilla käyttäydytään? Mitä siellä tehdään? Voiko aloittelija osallistua? Entä jos tipun heti kärryiltä, enkä osaa tehdä liikkeitä?

Joogaharrastuksen voi onneksi aloittaa helposti ihan kotiharjoittelulla. Kotijoogaa varten tarvitset olohuoneesta tai kotipihalta tilaa vain joogamaton verran. Aloita joogaaminen helposti laittamalla televisiosta tai tietokoneelta käyntiin aloittelevalle joogaajalle sopiva treeniohjelma. Täysin maksuttomia joogatreeniohjelmia löytyy Youtubesta. Kurkkaa esimerkiksi ilmainen Boho Beautiful – youtubekanava tai aloita joogaharrastus helposti Adrienen opastuksella Yoga with Adriene – youtubekanavalla.

Hanki sopiva joogamatto käyttöösi

joogamatto

Oikeanlaisen joogamaton valinnassa tulee ottaa huomioon ainakin maton paksuus ja väri. Yleensä joogamatot ovat noin 3-5 millimetriä paksuja. Mikäli kaipaat lisäpehmeyttä polvien alle, niin kannattaa valita tätä paksumpi matto. Toki ohuen matonkin voi rullata polvien alle, jolloin saa helposti lisäpehmeyttä.

Huomioi paksujen mattojen huono puoli. Paksummat matot ovat yleensä materiaaliltaan hieman venyviä, jolloin yläasennossa tehtävät liikkeet tuntuvat epävakailta paksun maton päällä. Mikäli mahdollista, niin suosi ohutta mattoa joogatessa.

Joogamattoja saa monissa upeissa väreissä. Matot voivat myös olla kuvioituja, oikea ilo silmälle. Värivalikoimasta jokainen löytää varmasti mieleisensä. Houkuttelevan upea joogamatto innostaa treenaamaan. Kannattaa valita oma lempiväri, joka kannustaa harjoittelemaan myös sellaisena päivänä, kun tekisi mieluummin mieli jäädä sohvan nurkkaan makaamaan.

Mistä joogamaton voi ostaa?

joogamatto

Joogamattoja myydään useissa eri verkkokaupoissa ja toimituksen saa kätevästi jopa suoraan kotiovelle. Tarjonta on laajaa sekä maton ominaisuuksien, että värivalikoiman osalta. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen ja omaan käyttöön sopiva joogamatto.

Pidempään joogaa harrastaneet löytävät suosikkituotteensa erityisesti joogatarvikkeisiin keskittyneistä yrityksistä. Myös ensikertaa joogaharrastusta aloittavan voi olla hyvä panostaa laatuun. Joogamatto on kannattava hankinta myös aloittelijalle. Harrastuksen jatkuessa kannattaa tutustua myös muihin joogatuotteisiin, kuten joogatiiliin ja joogavyöhön. Tutustu laajaan joogatarvikevalikoimaan tästä.

Nyt on aika aloittaa!

joogamatto

Verkkokauppojen monipuolisesta valikoimasta jokainen kotiharjoittelija ja kokeneempi joogaaja löytää helposti itselleen sopivan maton. Aloitus vaiheessa ei tarvitse ostaa kalleinta mahdollista mattoa, vaan harrastamisen voi ja kannattaa aloittaa edullisesti.

Testiryhmä valitsi hinta-laatusuosikiksi YogiRAJ Allround – joogamaton, jolla on helppo ja hyvä aloittaa uusi harrastus. Matto sopii myös jo enemmän joogaa harrastaneelle. Matossa on mukavasti värivaihtoehtoja ja se on sopivan ohut kaikkien joogaliikkeiden suorittamiseen. Hieman paksumpi pohja antaa kuitenkin hyvän tuen ala-asennossa tehtäviin liikkeisiin.

Erikoismaininnan saa luonnonmukaisesti valmistettu Manduka EKO® LITE-joogamatto, joka on erittäin ympäristöystävällinen. Tämä erittäin kestävä ja laadukas matto edustaa kestäviä luontoarvoja ja lisäksi se on ilo silmälle. Osta oma joogamatto täältä.

Joogamatot sopivat erinomaisesti myös muihin kotitreeneihin alustaksi, joten matto ei takuuvarmasti jää kaapinperälle pölyttymään. Hyviä treenihetkiä uuden joogamaton kanssa!