Elämäntapamuutos blogi – Löydä mielenkiintoisimmat tarinat

Kokosimme kattavan listan kotimaisista elämäntapamuutosblogeista. Tutustu erilaisiin bloggaajiin, joista jokainen on omalla elämäntapamuutosmatkallaan. Osa heistä vasta suunnittelee tai on alkumetreillä omassa elämäntapamuutoksessaan. Toiset taas ovat jo ehtineet tehdä muutoksen ja onnistuneet.

Yhtä inspiroivaa on lukea sekä onnistumisista, että matkan varrelle osuvista haasteista. Jokaisen matka on erilainen, mutta silti olemme kaikki samalla matkalla – tekemässä elämäntapamuutosta. Blogilista on aakkosjärjestyksessä. Nautinnollisia lukuhetkiä!

ELSALINNEAN

Elsalinnean on sekä hyvinvointi- että ennen kaikkea hyvän fiiliksen blogi! Tekstejä kirjoittelee energisellä ja positiivisella otteella Elsa, ravintovalmentaja, joka pyrkii pitämään jalat maassa, mutta pään pilvissä. Terveellisten herkkujen ohella blogissa liikutaan luonnossa, tavoitellaan rennompaa hyvinvointia ja katsellaan elämää auringonmuotoisten linssien läpi.

elämäntapamuutos rasvanpoltto laihdutus muodonmuutos painonpudotus

HELEÄ TRAINING

Treenivinkkejä, juoksua, salitreeniä, ravintoa ja kisaraportteja käsittelevä blogi, jonka takana on yhdessä ja erikseen treenaava pariskunta Turun suunnalta. Tanja, personal trainer ja liikunta-alan yrittäjä, astmaatikko sekä Jarkko, salijorma ja ninjaharjoittelija, joka diabeteksesta huolimatta haastaa itseään jatkuvasti pidemmille juoksupoluille.

HENRIIKKA JOHANNA

Henriikka Johanna on oman elämäntapamuutoksen kautta hyvinvoinnista innostunut ravintovalmentaja sekä sairaanhoitaja. Mahdollisesti myös jossain vaiheessa tuleva pt. Blogissa käsitellään monipuolisesti elämäntapamuutosta sen kaikkine haasteineen ja mahdollisuuksineen sekä itsensä hyväksymistä niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Tavoitteena innostaa, inspiroida ja motivoida muita voimaan paremmin.  Henriikka rakastaa hyvää ruokaa ja mottona onkin ”kaikkea voi syödä kohtuudella”. Vapaa-ajalla voit löytää Henriikan kuntosalilta tai amerikkalaisen jalkapallon parista. 

ISOÄITI YRITTÄÄ

Autan ja inspiroin mahdollisimman monia eläkeikää lähestyviä ja jo eläkkeellä olevia naisia ja miehiä matkallaan kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia ja jaan sitä tietoa, mitä olen oppinut ja edelleen opin ja toteutan omalla matkallani. Tutustu Isoäiti yrittää-elämäntapamuutosblogiin.

KASVIPOHJAINEN RUOKAVALIO – RUOKAVINKKEJÄ JA RESEPTEJÄ

Aiheena on Whole Food Plant Based ruokavalio, jonka esikuvina ovat maailman pitkäikäisimmät kansat. Haluan auttaa Sinuakin pelastamaan päiväsi kasviruualla. Kokeilen puolestasi erilaisia lähikauppojen ja markettien antimia, ja näytän millaisia ruokia voi kokata vähäsuolaisella, ilman lisättyä rasvaa sisältävällä Whole Food Plant Based – ruokavaliolla.

Otan selville myös ruokamenojani seuraamalla, millaisia rahansäästömahdollisuuksiakin kasviruokavaliolla voi tarvittaessa olla. Ruokavaliossa syödään paljon tärkkelyspitoisia kasveja kuten peruna, riisi ja bataatti, ja vältetään lisättyä rasvaa sekä eläinkunnan tuotteita. Ruoka valmistetaan mahdollisimman prosessoimattomista aineksista. Tutustu blogiin tästä.

KATA KOO

Olen 32-vuotias nainen, jonka tavoitteena on saada elämäntavat kuntoon ja sen myötä laihtua normaalipainoiseksi. Työskentelen lähihoitajana 3-vuorotyössä, mikä tuo omat haasteensa elämäntapoihin. Kata Koo-blogista löydät tekstejä miten matkani etenee, ja sen lisäksi myös ajatuksia ja mietteitä kaikesta tähän liittyvästä.

KUTSU VAPAUTEEN

Kutsu vapauteen -blogi pursuaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, painonhallintaa pilke silmäkulmassa, vähähiilihydraattisia ja terveellisiä herkku- ja ruokaohjeita, jooga- ja meditaatioharjoituksia, palautumista ja hyvää unta, kauneutta, käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja välillä syvällisempiä pohdintoja aiheista, joista usein vaietaan. Satu on elämänsä aikana kuluttanut kahden eri yliopiston penkkejä ja on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, liikuntatieteiden ylioppilas ja joogaohjaaja.

Blogissa yhdistyy virallinen ja epävirallinen maailma, jossa arvostetaan sekä tieteellistä tutkimusta, että yksilön omaa kokemusta. Blogin laaja terveyteen liittyvä yhteistyöverkosto koostuu eri alojen huippuasiantuntijoista, joiden ammattitaidosta lukijat pääsevät hyötymään postauksia lukiessaan. Ravitsemukseen liittyvistä asioista kirjoitetaan mahdollisimman objektiivisesti ja kiihkoilematta, eikä blogissa viljellä salaliittoteorioita ja vastakkainasettelua, vaan keskitytään asioiden hyviin ja positiivisiin puoliin.

MAMA BEAR

Puklun- ja kurantuoksuinen Mama bear-blogi kertoo elävästi vanhemmuudesta, parisuhteesta, elämäntapojen parantamisesta sekä lapsiperheen arjesta iloineen, suruineen, vitutuksineen ja onnenmuruineen.

MELKEIN PUOLET MINUSTA

Kirjoitan elämäntapamuutoksesta, jonka tavoitteena on kadottaa melkein puolet minusta! Tavoitteena -65kg, avainasemassa positiivisuus sekä pysyvät muutokset. Matka on jo alkanut, tervetuloa mukaan Melkein puolet minusta-blogia!

MY PROJECT IS ME

Vertaistukea painonhallintaan ja ruuhkavuosiin, sitä tarjoaa tämä My project is me-blogi. Blogin takaa löytyy Jenni, kolmen lapsen äiti ja keventäjä itsekin. Blogi on aikanaan perustettu tukemaan Jennin omaa elämäntaparemonttia, mikä on vuosien varrella onnistunut inspiroimaan myös muita. Tarjolla on edelleen vertaistukea ja inspiraatiota, ruuhkavuosimaustein höystettynä. Tervetuloa mukaan!

PIENTÄ VAILLE

Pientä vaille-blogia kirjoittaa 29-vuotias nainen, jonka suurin toteutunut toive on ollut tulla äidiksi. Perhe-elämän lisäksi kiinnostuksen kohteena on terveellisempi elämä painonhallinnan kautta.

RAPAKUNTOBLOGI

Kun ruuhkavuodet ovat vieneet miehestä mehut, täytyy asialle tehdä jotain. Rapakunto käsittelee kehonpainoharjoittelua, lapsiperhearkea, ajanhallintaa, ruokaa, paastoa, urheilua, elämää ja kaikkia näihin liittyviä lieveilmiöitä amatöörimäisellä ja humoristisella otteella.

Kirjoittajana häärii nuorivanha neljääkymppiä lähestyvä neljän lapsen isä, joka onnistui tekemään ison elämäntaparemontin ja on nyt elämänsä iskussa. Ainakin omalla pienellä mittarillaan.

TAVOITTEENA HUIPPUKUNTO

Olen 33-vuotias kestävyysurheiluun hurahtanut Miia. Olen asettanut itselleni kunnianhimoisen tavoitteen osallistua seuraavien vuosien aikana puolimatkan triathloniin ja täällä blogissa kirjoitan matkastani elämäni huippukuntoon. Tarinoissa seikkailee myös rakkaat lemmikkini suomenhevonen Konsta ja kääpiömäyräkoira Hugo sekä ammattijääkiekkoilija poikaystäväni, jotka kaikki vievät minua seikkailuille ympäri maailmaa. Lue lisää.

THE JUURAKKO JOURNAL

The Juurakko journal -blogia kirjoittaa Salla, kolmekymppinen kolmen lapsen äiti pääkaupunkiseudulta. Tuon kuivalla huumorilla maustettua hektistä lapsiperhearkea esille juuri siinä muodossa mitä se usein on. Haluan tuoda esille perhearjen realismia, rikkoa tabuja ja luoda avoimen sekä ystävällisen keskustelukulttuurin myös äideille. Täällä pääset seuraamaan humoristisen lapsiperhearjen lisäksi mun elämäntapamuutosta, urahaaveita ja pohdintoja amk-opintojen yhdistämisestä ruuhkavuosiin.

UNTUVAPILVI

Untuvapilvi-blogissa pääset lukemaan -83 syntyneen Marin mietteitä arjesta. Elämäntapamuutokseen liittyvä henkinen kasvu, liikunta ja ruoka ovat lähellä blogin kirjoittajaa Maria. Blogissa pääset myös seuraamaan Roni-pupun tekemisiä.