Hedelmäinen possupaisti lämmittää kylmällä kelillä

Possupaisti on mahtavaa kylmän kelin ruokaa. Se on erittäin helppo valmistaa, mutta haudutus vie oman aikansa. Possupaistia kannattaa malttaa hauduttaa tarpeeksi pitkään, että lihasta tulee oikein mureaa. Kokonaisuudessaan tämän ruoan valmistus vie noin 2 tuntia, mutta työ tekijäänsä ihan tosissaan kiittää. Tästä reseptistä riittää ruokaa useammalle päivälle, joten esimerkiksi viikonloppuna tehty mealpreppaus säästää mukavasti arjen tunteja.

Possupaistin voi tehdä kokonaan paistinpannulla tai hauduttaa uunissa. Pitkän haudutusajan ansiosta tämä ruoka lämmittää vatsan lisäksi myös asuntoa. Se sopii siis erityisesti syksyn tai talven koleaan keliin.

Valmistusaika 30min + 1,5 tuntia haudutus

Ainesosat

2 rasiaa, eli 800g possun palapaistipalat

1 prk Ananaspalat

1 prk Persikkapalat

1 Punainen paprika

Noin 15 cm pala purjoa

4 kpl Valkosipulin kynsiä

1 tl Punainen currytahna

Suola, mustapippuri

1 Lihaliemifondi + 4 dl vettä

1 prk Kookosmaito

Valmistus

  1. Ota possupaistipalat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Ruskista lihat kuumalla pannulla. Mausta noin 1 tl laadukasta suolaa ja mustapippuria.
  3. Pilko paprika, purjo ja valkosipulin kynnet. Voi jättää vähän isommiksi paloiksi, koska haudutusaika on pitkä.
  4. Lisää ruskistettujen lihojen joukkoon ananas, persikka, paprika, purjo ja valkosipuli. Paista hetken aikaa.
  5. Lisää joukkoon punaista currytahnaa maun mukaan 1-2 teelusikallista, 1 lihaliemifondi tai lihaliemikuutio, sekä 4 dl kuumaa vettä.
  6. Anna hautua paistinpannulla 1,5 tuntia ja sekoita välillä. Vaihtoehtoisesti voi myös laittaa uuniin 150°C 1,5 tuntia.
  7. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Valmista, nam!

Hedelmäisen possupaistin lisukkeeksi sopii erinomaisesti couscous tai basmatiriisi.

elämäntapamuutos rasvanpoltto laihdutus muodonmuutos painonpudotus