Herkullinen Välimeren tonnikalasalaatti

Välimeren maut ovat vaan niin herkullisia! Salaatit ovat ihanan kevyitä, mutta kuitenkin täyttäviä ruokia. Muistaa vaan olla löträämättä millään salaatinkastikkeella. Annoskoosta on helppo tehdä itselle sopiva lisäämällä tarvittaessa salaatinlehtien tai tomaatin määrää.

Maha on hyvä syödä joka ruokailulla täyteen, niin ettei jää nälkä. Salaattiannoksien avulla alkaa helposti syömään ihan liian vähän. Se jo tiedetään, mitä kitudieeteistä seuraa. Hetken aikaa sitä jaksaa pärjätä miniannoksilla, mutta sitten kroppa pistää stopin ja tulee helposti syötyä mitä sattua. Terveellisesti koostettuja aterioita voi oikeasti syödä isojakin määriä ja silti paino laskee toivotulla tavalla.

Välimeren tonnikalasalaatti

Ainesosat

 • Salaattisekoitus; Jäävuorisalaatti, friseesalaatti ja basilika
 • 1 prk Tonnikala vedessä
 • 1 rkl Fetajuustoa
 • 3-10 kpl Kirsikkatomaatti
 • 1 Kananmuna
 • 4 kpl Mustia oliiveja viipaloituna
 • 2 ohutta viipaletta Avokadoa
 • ½ Lime lohkottuna
 • (Krutonkeja)

Valmistus

 1. Keitä kananmuna, maun mukaan noin 8-10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä, kuori ja viipaloi.
 2. Valuta tonnikala. Viipaloi mustat oliivit, avokado ja kirsikkatomaatit. Lohko puolikas lime kolmeen osaan.
 3. Täytä lautanen salaattisekoituksella. Lisää päälle tonnikalaa, fetajuusto, kirsikkatomaatin puolikkaat, kananmunaviipaleet, oliivit ja avokadoviipaleet. Purista limepaloja kevyesti salaatin päällä. Koristele salaatti limelohkoilla ja purista syömisen aikana lisää limemehua salaatille, jos maistuu.
 4. Viimeistele salaatti rapean rouskuvilla krutongeilla, jos ne sopivat omaan ruokavalioon. Treenin jälkeen on hyvä syödä vähän jotain hiilaripitoista ja salaatin kruunaavat krutongit sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Krutonkeja voi ostaa valmiina tai tehdä helposti itse, jolloin voi varmistua niiden laadusta ja terveellisyydestä.

Helpot ja nopeat krutongit

Krutongit, eli paahdetut leipäpalat on hyvin helppo ja nopea valmistaa itse. Kaupan valmiskrutongit usein sisältävät huonompilaatuista vehnäleipää ja kasviöljyjä, joten sen takia on myös ihan suositeltavaa valmistaa krutongit itse kotikeittiössä.

Ainesosat

100% Kauraleipäviipale tai jokin muu hyvä leipä

Herbamare-suolaa maustamiseen

(1 rkl Voita)

(1 Valkosipulin kynsi)

Valmistus

Paloittele leipäviipale, esimerkiksi 100% kauraleipäviipale, paloiksi. Leipäviipale on helppoa paloitella keittiösaksilla tai sitten perinteisesti leikkuulautaa ja keittiöveitseä käyttäen.

Kuumenna paistinpannu ja lisää leipäpalat pannulle. Paahda leipäpaloja kunnes ne ovat mukavan rapeita. Anna jäähtyä täysin, mausta Herbamare-suolalla ja lisää salaatin päälle.

Krutongit voi valmistaa myös uunissa. Leikkaa leipäviipaleet paloiksi veitsen tai saksien avulla. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja uuniin 200°C noin 10 minuuttia.

Krutongit voi tehdä tuollaisella kuivatustyylillä uunissa tai vaihtoehtoisesti vielä astetta herkullisemmin, eli lisäämällä paistinpannulle 1 rkl voita ja 1 murskattu valkosipulin kynsi ja sen jälkeen paahtaa leipäpalat krutongeiksi. Paistinpannulla krutongit valmistuvat nopeasti. Leipäpaloja kannattaa kääntää paistinlastan avulla ja olla tarkkana ettei krutongit pääse palamaan.