treenipäiväkirja

Treenipäiväkirja osaksi arkea

Treeniviikko on hyvä suunnitella etukäteen ja se onnistuu helposti valmiin treenipäiväkirjapohjan avulla. Treenipäiväkirja kannattaa tulostaa esimerkiksi jääkaapin oveen, että varmasti muistaa tehdä treenit ja palauttelut suunnitelman mukaisesti. Lataa artikkelin lopusta ilmainen treenipäiväkirjapohja omaan käyttöösi.

Tarkkojen tavoitteiden asettaminen on tärkeää. Tällä tavoin motivaatio säilyy parhaiten, kun tavoite on kokoajan kirkkaana mielessä. Tiedätkö jo oman tavoitteesi ja miten sinne pääset?

Miten päästä omaan tavoitteeseen?

tavoite
Jos tavoitteiden saavuttaminen olisi superhelppoa, niin jokainen onnistuisi aina.

Lähde ensimmäisenä kirjoittamaan itsellesi omat tavoitteet ja unelmat ylös. Voit laittaa silmät hetkeksi kiinni ja miettiä mielessäsi sitä hetkeä, kun olet saavuttanut tavoitteesi. Miltä sinusta tuntuu? Miltä sinä näytät? Piirrä tarkasti mieleen kuva siitä hetkestä, kun olet jo tavoitteessasi. Tunne kiitollisuutta, että olet kulkenut tämän matkan ja saavuttanut tavoitteesi.

Avaa silmät ja seuraavaksi lähde tekemään kirjallista, määrätietoista suunnitelmaa tavoitteesi saavuttamiseksi. Voit käyttää apuna artikkelin alaosassa olevaa ilmaista treenipäiväkirjapohjaa. Suunnittele treenit ja lepopäivät kerralla vähintään viikoksi eteenpäin. Silloin on helpompi pysyä omassa suunnitelmassa ja mennä määrätietoisesti kohti tavoitetta.

Muista omaa suunnitelmaasi tehdessä, että huipputulokset eivät vaadi täydellistä ruokavaliota tai treeniohjelmaa. Anna itsellesi myös ansaittuja vapaapäiviä kaikesta suorittamisesta, lepo on tärkeässä roolissa itsensä kehittämisessä ja palautumisessa.

Mistä saa motivaatiota?

motivaatio
Elä unelmaasi

Avainsana kaikessa on motivaatio. Ihan varmasti jokaiselle tulee matkan varrella hetkiä, kun motivaatio meinaa karata. Tällöin on tärkeää, että olet tehnyt hyvän suunnitelman, jota toteuttaa myös synkkinä hetkinä, kun ei treeni tai ruokavalion noudattaminen huvittaisi yhtään.

Realistiset tavoitteet ovat tärkeitä motivaation ylläpidossa. Mieti tarkkaan mitä haluat saavuttaa ja arvioi lisäksi miten realistinen se tavoite on. Voitko oikeasti saavuttaa haluamasi ja missä ajassa voit sen saavuttaa? Tarkkaan mietitty, realistinen tavoite on tärkeää, koska sitä kohti voit kokoajan kulkea määrätietoisesti ja voit joka päivä pitää sen mielessä.

Aiemmin tehtiin mielikuvaharjoitus silmät kiinni. Voit toistaa tämän harjoituksen joka aamu lyhyesti. Mieti joka aamu ennen kuin nouset sängystä ylös tätä unelmiesi olotilaa ja tunne siitä kiitollisuutta. Nouse sängystä ajatellen, että olet jo tänään, tässä hetkessä saavuttanut tavoitteesi. Usko itseesi. Jokapäiväisellä asian työstämisellä ja motivaation ylläpidolla pääset tavoitteeseesi nopeammin kuin uskotkaan.

Treenipäiväkirja ja myös ruokapäiväkirja ovat hyvä apulainen vähintään elämäntapamuutoksen alkumatkalle. Tällöin pysyt tarkasti suunnitelmassa ja pääset hyvään alkuun. Ota treenipäiväkirja osaksi arkeasi ainakin ensimmäisten viikkojen ajaksi. Tarkka treenisuunnitelma voi kuitenkin olla hyvä idea myös jatkossa.

Mitä tehdä sitten, kun tavoite on saavutettu?

Tee uusi tavoite. Ilman tavoitetta motivaatio alkaa helposti laskea ja tulokset kuihtua. Seuraava tavoite voi olla ihan vaan saavutetun kunnon ylläpito tai voit keksiä jonkin muun tai tarkemman tavoitteen. Muista pitää tavoite realistisena.

Tarkista tavoitteesi vähintään viikottain. Tee tarvittaessa muutoksia tavoitteeseen. Muista pitää tavoite realistisena ja silloin se onnistuu takuuvarmasti. Mene joka aamu mielessäsi siihen saavutetun tavoitteen tuomaan tunteeseen ja tunne kiitollisuutta. Onnistu ja voi hyvin!

Ilmainen treenipäiväkirjapohja – Lataa tästä

viikkosuunnitelma jumppatarvikkeet.fi

Lataa tästä ilmainen treenipäiväkirjapohja. Klikkaa ensin hiiren oikealla näppäimellä ja valitse ”Tallenna kuva nimellä”.

Oman treenisuunnitelman voi kirjoittaa kuvaan joko avaamalla sen kuvankäsittelyohjelmaan tai klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla ”Muokkaa”. Voit myös tulostaa treenisuunnitelman esimerkiksi jääkaapin oveen näkyville.