kahvakuula

Paras kahvakuula kotitreeniin

Kahvakuulatreeni on todella suosittu ja monipuolinen kuntoilumuoto. Kahvakuula kehittää tehokkaasti voimaa, nopeutta ja lihaskestävyyttä. Kaikki kehon tärkeimmät lihasryhmät saa helposti treenattua kahvakuulan avulla. Kuntoilumuotona se sopii ihan kaikenikäisille ja kokoisille liikkujille. Katso artikkelin lopusta sopiva kahvakuulaohjelma aloittelijalle.

Lajiin voi tutustua kuntosaleilla ja suosituilla ryhmäliikuntatunneilla. Ohjattuja tunteja järjestetään useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Kahvakuula on myös helppo ja edullinen harrastus aloittaa kotona. Aloitusta varten ei välttämättä tarvitse tehdä kalliita hankintoja. Halvimman kahvakuulan hinta ei päätä huimaa. Edullisin kahvakuula maksaa vain alle 15 euroa.

Minkä painoinen kahvakuula sopii aloittelijalle?

kahvakuula aloittelijalle

Kahvakuulan koko kannattaa valita oman lähtötason mukaan. Yleensä aloituspainoksi valitaan naisille 6-8 kg painoinen kahvakuula ja miehille 10-12 kg.

Kevyimmät kahvakuulat painavat vain 2 kg tai 4 kg. Voit valita alkuun kaikista kevyimmän kuulan, jos et ole liikkunut todella pitkään aikaan tai olet esimerkiksi vasta toipunut leikkauksesta. Kuitenkin yleensä kahvakuulaharrastuksen aloittavalle sopivin kahvakuulan paino on naisilla 6 kg ja miehillä 10 kg.

Mikäli olet jo kohtalaisessa kunnossa ja sinulla on jonkin verran treenitaustaa takana, niin sopivan painoinen kahvakuula alkuun on naisilla 10 kg -12 kg ja miehille kahvakuula 16 kg – 20 kg.

Yleensä kannattaa valita kotitreeniä varten kaksi eripainoista kahvakuulaa. Peruskuulalla teet suurimman osan liikkeistä ja toisella kuulalla haastat itseäsi. Uutta harrastusta aloittavalle riittää alkuun hyvin myös yksi kuula, mutta aika nopeasti kannattaa vierelle ottaa toinen painavampi kahvakuula, jolla haastaa itseä liikkeiden välillä.

Tärkeää on muistaa treenatessa tulla myös oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja ottaa treenistä kaiken irti! Kunto kehittyy parhaiten, kun treenin aikana muistaa haastaa välillä itseään painavammalla kahvakuulalla. Tutustu kattavaan kahvakuulavertailuun, valitse sopivin kahvakuula itsellesi ja aloita treenaaminen. Artikkelin lopusta löytyy helppo ja tehokas kahvakuulatreeni aloittelijalle.

Titan Life Gym – Kahvakuula

 

Kahvakuula 6 kg on yleisin aloituspaino naiselle.

Suosituin kahvakuula aloittelijalle on 6 kg painoinen Titan Life Gym-kahvakuula. Tätä suosittua, aina ajattoman mustan väristä kahvakuulaa on saatavilla 4 kg – 12 kg painoisena.

Titan Life Gym-kahvakuula sopii erityisen hyvin kotitreeniin. Se on valmistettu muovista, joka auttaa torjumaan lattiapintojen vaurioitumisriskiä. Toki lattiasuojaa on hyvä käyttää aina painoilla harjoitellessa. Suojaksi käy esimerkiksi paksu matto.

Gymstick Kahvakuula Ergo

gymstick kahvakuula

 

Kahvakuula 8 kg sopii itsensä haastamiseen tai peruskuulaksi hyväkuntoiselle.

Gymstick Ergo-kahvakuula on valmistettu valuraudasta. Kahvakuulan muotoilu poikkeaa totutusta. Uniikki muotoilu vähentää huomattavasti iskuista aiheutuvaa painetta ja sopii paremmin ranteelle.

Kuulaa on saatavilla neljässä eri koossa. Aloittelijoille sopivat kahvakuula 8 kg tai 10 kg. Enemmän treenaaville ja itseä haastaville on tarjolla Ergo-kahvakuula 16 kg tai 20 kg.

Valurautaisen kahvakuulan kädensija on jätetty paljaaksi, joten kuulasta saa hyvän ja pitävän otteen. Kuulan paino-osa on pinnoitettu pirteän oranssilla neopreenipinnoitteella. Pinnoite ehkäisee kolhuja sekä kahvakuulan ääniä sisätiloissa.

Tiguar Kahvakuula

tiguar-kahvakuula-10-kg

 

Kahvakuula 10 kg on yleisin aloituspaino miehelle.

Tiguar Kahvakuula on erinomainen valinta niin koti- kuin kuntosalikäyttöön. Valurautakuulan paino-osa on päällystetty vinyylipäällysteellä. Paljaaksi jätetty kahva antaa käsille erinomaisen pidon ja tuntuman harjoitteluun. Ergonomisesti muotoiltu klassinen kahvakuula on mainio treeniväline koko kehon treenaamiseen. Mallistosta löytyy sopiva kahvakuula kaikille aloittelijoille ja myös pidempään treenanneille.

Tiguar Vinyylipäällysteisen kahvakuulan koot ja värit:

4 kg violetti
6 kg sininen
8 kg vihreä
10 kg harmaa
12 kg punainen

Kahvakuulatreeni aloittelijalle

Nyt on sopiva kuula valittu ja on aika aloittaa kahvakuulatreeni! Katso videolta sopiva kahvakuulaohjelma aloittelijalle. Treeni iloa!

Videon kahvakuulaliikkeet:

   1. Etuheilautus kahvakuulalla. Tee 12 toistoa.
   2. Soutuliike. Tee 12 toistoa molemmille puolille.
   3. Kyykky, 12 toistoa.
   4. Yhdistelmäliike käsille, 12 toistoa.
   5. Russian twist-vatsalihasliike, 12 toistoa.

  Tee kaikki liikkeet peräkkäin. Pidä liikkeiden välissä 30 sekunnin tauot.

  Yhteensä kierroksia tehdään kolme. Kierrosten välissä voit pitää tarvittaessa hieman pidemmän tauon. Muista haastaa itseäsi!

  Katso ohjeet liikkeiden suorittamiseen videolta. Laita hyvää musiikkia soimaan ja lähde treenaamaan kahvakuulan kanssa!