terveellinen hampurilainen

Terveellinen hampurilainen – Katso resepti

Terveellinen hampurilainen ei ainoastaan näytä vaan myös maistuu erittäin hyvältä. Itsetehdyt terveelliset bataattihampurilaiset ovat herkullinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan.

Nämä hampparit eivät ole ainoastaan maistuvia, vaan myös terveellisiä. Valmistus on melko helppoa ja nopeaa. Nappaa resepti talteen ja maista herkullisia bataattihamppareita!

2 x terveellinen hampurilainen, valmistusaika noin 30 minuuttia

Ainesosat

1 mahdollisimman leveä bataatti

200g naudan jauheliha (luomu ja ruoholla ruokittu, jos mahdollista)

Suolaa

Mustapippuria

(1tl kookosöljyä)

1 pihvitomaatti

1 punasipuli

4 siivua suolakurkkua

2 tl majoneesia

2 tl ketsuppia tai tomaattisosetta Vinkki! Esimerkiksi Rainbow yrtti-tomaattisosetuubi sisältää vain kolme ainesosaa, ei lisättyä sokeria tai makeutusaineita. Tomaattisoseen ainesosina ovat vain tomaatti, oregano ja basilika.

Persiljaa, rucolaa tai jäävuorisalaatinlehti koristeeksi hampurilaisten väliin tai viereen

Valmistus

1. Kuori bataatti perunankuorimaveitsellä ja leikkaa bataatin paksuimmasta kohdasta neljä noin 1cm siivuja.

2. Aseta bataattisiivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele bataattisiivut kookosöljyllä ja mausta ripauksella suolaa. Paista uunissa keskitasolla 200°C noin 10-15 minuuttia. Käännä bataatteja paiston puolivälissä. Vinkki! Bataattiviipaleita ei ole pakko voidella öljyllä, jos sitä ei satu kotoa löytymään. Bataateista tulee herkullisia hampparisämpylöitä myös pelkällä suolalla maustaen.

3. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Muotoile kahdeksi pihviksi ja paista paistinpannulla haluttuun kypsyysasteeseen. Vinkki! Kuumenna pannu ensin kuumaksi. Paistamiseen ei tarvitse käyttää rasvaa. Laita jauhelihapihvit kuumalle pannulle, näin pihvit ovat mehukkaita ja saavat hyvän paistovärin.

4. Leikkaa tomaatti ja punasipuli siivuiksi.

5. Kokoa hampurilaiset ja oikein hyvää ruokahalua!