hyppynaru-painolla-musta

Painohyppynarulla enemmän tehoja irti treenistä

Hyppynarulla hyppiminen on erittäin tehokas tapa saada hiki pintaan ja syke nousemaan. Painava hyppynaru tekee treenistä vielä entistäkin tehokkaampaa.

Voit tehdä hyppynarun kanssa tehokkaan erillisen aerobista kuntoa nostattavan treenin tai yhdistää sen lihaskuntotreeniin. Salilla tehtävien lihaskuntoliikkeiden välissä voi sykettä nostaa esimerkiksi juoksumatolla, crosstrainerillä tai hyppynarun avulla. Tämä tehostaa rasvanpolttoa. Hyppynarulla voi myös tehdä kunnon alkulämmittelyn ennen muuta treeniä. Paino hyppynaru on erinomaisen tehokas rasvanpolttoon tähtäävässä treenissä.

Hyppynaru painolla

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Narulla hyppiminen on erittäin tehokasta liikuntaa, joka nostaa kuntoa, polttaa tehokkaasti kaloreita ja vahvistaa sydäntä. Naruhyppely kehittää myös koordinaatiokykyä ja tasapainoa, sekä lisää joustavuutta kehoon.

Painollinen hyppynaru auttaa polttamaan rasvaa vielä entistäkin tehokkaammin. Perinteistä hyppynarua huomattavasti suurempi, 1,3kg painoinen hyppynaru antaa enemmän haastetta, joka tarkoittaa enemmän tehoja treeniin ja parempia tuloksia.

  • Väri: Musta
  • Materiaali: Polyesteri
  • Paksuus: n. 2.5 cm
  • Pituus: n. 3 m
  • Paino: n. 1.3 kg

Mitä lihaksia hyppynaru kehittää?

Hyppynarulla hyppiminen on useimmille tuttua lapsuudesta. Se oli hauskaa leikkimistä yhdessä kavereiden kanssa. Hyppynaru tarjoaa kuitenkin myös paljon erilaisia terveyshyötyjä niin lapsille kuin aikuisille. Narulla hyppiminen auttaa kasvattamaan lihaksia ja vahvistamaan luustoa. Lisäksi se kehittää koordinaatiokykyä ja keskittymistä. Erityisen tehokas hyppynaru on jalkojen lihaksille, mutta se vahvistaa ihan koko kehoa.

Paljonko hyppynarulla hyppiminen kuluttaa kaloreita?

Naruhyppely on todella tehokas tapa polttaa kaloreita ja saada rasva palamaan. Keskivauhtia hyppimällä palaa jopa 900 kaloria tunnin aikana. Nopeutta lisäämällä saa kaloreita poltettua vieläkin vauhdikkaammin. Arvioiden mukaan 15 minuutin erittäin vauhdikas hyppiminen hyppynarulla voi vastata 5 km juoksulenkkiä.

Hyppynaru on tämän vuoksi erittäin suosittu kuntoiluväline. Hyppynaru treeni on helppoa tehdä niin sisätiloissa, kuin ulkona. Naru on myös helppoa ottaa mukaan vaikka kesämökille, puistoon tai salille. 

Perinteistä hyppynarua kannattaa käyttää osana alkulämmittelyä ennen treeniä, sekä vauhdikkaana sykkeen nostajana tehokkaan treenin aikana. Hyppynarulla hyppiminen saa rasvan palamaan!

Miten hyppiä hyppynarulla?

Ensikertalaisen tai pitkästä aikaa lajin pariin palaavan on hyvä aloittaa hyppynarulla hyppiminen rauhalliseen tahtiin. Tärkeintä on muistaa joustaa polvista hyppimisen aikana. Hyppimiseen ei ole olemassa yhtä oikeaa tyyliä. Hyppimisessä voi käyttää mielikuvitusta ja hyppynaru soveltuu useaan erilaiseen treeniin.

Kokeile hyppiä hyppynarulla tasajaloin sekä vuorojaloin. Vauhdikkaasti hyppien kannattaa tehdä tasajalkahyppyjä niin, että vain päkiät ehtivät koskea maata hyppyjen välillä. Lisäksi voit haastaa koordinaatiokykyjäsi erilaisin variaatioin; Hypi välillä yhdellä jalalla tai tee kaksoishyppyjä ennen seuraavaa narun ylitystä. Hyppyjen välissä voit myös nostaa polvet oikein korkealle tai hyppiä sivusuunnassa puolelta toiselle tasajaloilla.

Alkuun kannattaa kuitenkin opetella ihan perinteinen tasajaloin hyppääminen ja vasta sen jälkeen lähteä kokeilemaan eri variaatioita hyppyihin. Tehokkuutta voi myös säädellä vaihtelemalla erilaisia hyppynaruja. Tehokkaimman treenin antaa painollinen hyppynaru. Hyppynarulla treenaaminen on loistava keino kunnon kehittämiseen. Treeni kannattaa tehdä omia voimavaroja kuunnellen. Muista kuitenkin myös haastaa itseäsi. Välillä voi ottaa itsestä kaikki tehot irti oikein nopealla hyppimisellä.

Katso vertailu erilaisista hyppynaruista sekä kaksi tehokasta rasvanpolttotreeniä seuraavasta artikkelista.

Myös nämä jutut saattaisivat kiinnostaa sinua: