hyppynaru

Parhaat hyppynarut vertailussa

Moni ehkä muistaa naruhyppelyt lapsuuden leikeistä. Narua hypättiin kavereiden kanssa erilaisten hyppynarulorujen tahtiin sekä koulun välitunneilla. Naruhyppelyllä on jo todella pitkät perinteet. Hyppynaruleikkien ja niihin liittyvien lorujen täysin tarkkaa syntyaikaa ei kuitenkaan tiedetä. Keskiaikaisista maalauksista voi löytää lasten hyppäävän jonkinlaisella narulla. Joidenkin arvioiden mukaan ensimmäiset naruhyppelyt on tehty jo muinaisessa Egyptissä, jossa kuvausten mukaan on hypitty viiniköynnösten ylitse. Hyppynarulla hyppimisen hauskuus on siis tiedetty jo useiden sukupolvien ajan. Nykytiedon mukaan naruhyppääminen on paitsi hauskaa, myös äärimmäisen tehokasta. Tämän vuoksi hyppynarut eivät ole ainoastaan lasten leikkejä. Hyppynarua käytetään myös kuntoiluun ja kilpailuun. Naruhyppelyssä voi kilpailla kansainvälisellä tasolla maailmanmestaruus ja Euroopan mestaruus kilpailuissa.

Hyppynarut ovat suosituimpia kuntoiluvälineitä aikuisten keskuudessa niiden monipuolisuuden ansiosta. Hyppynarua voi käyttää alkulämmittelyyn, tehokkaaseen sykkeen nostoon ja rasvan polttoon tai tehdä sillä täysin oman aerobisen treeninsä. Erityisen paljon hyppynarua käyttää treeneissä nyrkkeilijät. Naruhyppääminen kehittää rytmitajua ainutlaatuisella tavalla ja on helppo tapa lämmittää koko kehon lihakset alkulämmittelyn aikana.

Hyppynaruja on valittavana paljon erilaisia. Narun valmistusmateriaali vaikuttaa suuresti narun tarjoamaan nopeuteen. Eri materiaaleista valmistetut hyppynarut ovat suunniteltuja erilaisia harjoituksia sekä urheilulajeja varten. Valitse itsellesi paras hyppynaru meidän avullamme.

Paras CrossFit hyppynaru

Cross Training-harjoitteluun sopii parhaiten laakereilla varustettu hyppynaru. Laakerit hyppynarun kahvoissa vähentävät vastusta narun pyöriessä, joten hyppynarulla on mahdollista hyppiä entistä nopeammin. Näitä hyppynaruja suosivat erityisesti nyrkkeilijät sekä CrossFit urheilijat!

Myyntimenestys!

Hinta vain

€ 14,90

 • Paino 83 grammaa
 • Pituus: 3 m. Helposti säädettävissä haluttuun pituuteen.
 • Narun halkaisija: 2,5 mm
 • Materiaali: Kahvat PP, naru PVC
 • Toimitetaan tyylikkäässä säilytyspussissa
 • Kohottaa kuntoa, lisää liikkuvuutta ja ketteryyttä jalkatyöskentelyyn.
 • Sopii erityisesti aktiivisille treenaajille; nyrkkeilijät, vapaaottelijat sekä CrossFit urheilijat.

Hyvä hyppynaru kuntoilijalle

Pro Jump Rope – Tehokas hyppynaru kotitreeneihin Suomen suosituimmalta urheiluvälinemerkki Gymstickilta! Pro Jump Rope -hyppynaru sopii parhaiten monipuoliseen kotitreeniin tai matkalle mukaan otettavaksi. Hyppynarussa on säädettävä pituus.

 • Kohota hauskan ja tehokkaan naruhyppelyn avulla kuntoasi ja vahvista jalkalihaksia
 • Sopii myös aloittelijalle
 • Hyppynarun pituus: 2,7 m
 • Hyppynarun pituus on helposti säädettävissä
 • Erityismuotoillut kädensijat takaavat pitävän otteen
 • Edullinen hinta

Perinteinen puuvillasta valmistettu naru on todella hyvä hyppynaru lapselle. Oikein nuori pikkulapsi voi aloittaa tutustumisen naruhyppelyn maailmaan myös erittäin kevyellä, muovisella hyppynarulla.

Hyppynaruja on tarjolla useissa eri väreissä ja kokoluokissa. Helpointa on hankkia lapselle säädettävä hyppynaru, jolloin narun voi mitata oikean pituiseksi kaikessa rauhassa kotona yhdessä lapsen kanssa. Hyppynaruja lapsille myy useat kivijalkakaupat ja marketit tai sen voi tilata helposti netistä, jolloin hyppynaru saapuu vaikka suoraan kotiovelle edullisesti ja nopeasti.

Saatavana seuraavista verkkokaupoista:

Schildkrot 250 cm on perinteinen, todella hyvä hyppynaru lapselle. Narun pituus on 250cm, mutta sen saa tarvittaessa helposti lyhennettyä. Sido kahvoihin solmut ja tarvittaessa leikkaa ylimääräinen osa narua pois. Pehmeän valmistusmateriaalin ansiosta hyppynarulla on hyvä opetella oikeanlaista hyppytekniikkaa ja erilaisia temppuja. Naru ei tunnu ikävältä jaloissa tai käsissä, vaikka hyppy ei täysin onnistuisi ensimmäisillä kerroilla.

Naruhyppely kehittää lapsen keskittymiskykyä, lihasvoimaa sekä koordinaatiokykyä. Hyppynarun kanssa on mukava tehdä monenlaisia hyppytemppuja sekä viettää aikaa ystävien kesken. Suositellaan yli 5-vuotiaille lapsille.

Ominaisuudet:

 • Materiaali: Polyesteria, PP
 • Hyppynarun pituus: 250 cm
 • Helposti säädettävissä
 • Väri: Vihreä
 • Ei sovi alle 3-vuotiaille lapsille

Langaton hyppynaru laskurilla

Tee tehokas treeni missä ikinä oletkin!

langaton hyppynaru laskurilla

Saatavilla seuraavista verkkokaupoista:

langaton hyppynaru laskurilla

22,90 € 44,90 €

Langattoman hyppynarun avulla voi tehdä treenin missä tahansa, myös pienessä tilassa. Tämän kanssa ei tarvitse huolehtia lähellä olevien esineiden rikkoutumisesta.

Digitaalisen näytön avulla saat seurattua poltettujen kaloreiden määrää sekä treenin aikana tehtyjen hyppyjen määrää ja treeniin käytettyä aikaa.

Tiedot saa nollattua tai laskennan aloitettua alusta kätevästi kahvan painikkeista. Pakkaus sisältää myös narun, jos haluat hypätä hyppynarua perinteisellä tavalla. Naru on erittäin helppo tarvittaessa kiinnittää kahvoihin. 

 • Langaton hyppynaru digitaalisella näytöllä
 • Seuraa naruhyppelyn määrää, kalorien palamista ja treenin pituutta
 • Pakkaus sisältää narun, jos haluat tehdä myös perinteisiä naruhyppyjä
 • Paristo sisältyy pakkaukseen

Laadukas ja samalla erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto

Casall ECO Jump Rope on erittäin ympäristöystävällinen hyppynaru. Se on valmistettu enimmäkseen luonnollisista materiaaleista.

Casall ECO hyppynaru sopii erinomaisesti kotitreeneihin sisällä tai ulkona. Se on myös helppo ottaa matkalle mukaan. Tyylikkäät puiset kahvat takaa pitävän otteen ja nahkainen naru on erittäin kestävä.

 • Klassinen ja tyylikäs muotoilu
 • Ympäristöystävällinen vaihtoehto
 • Loistava hyppynaru kotitreeniin
 • Luonnolliset materiaalivalinnat
 • Hauska ja tehokas tapa polttaa kaloreita

Laadukkaat kengät tekevät naruhyppelystä turvallisempaa

Naruhyppely on huomattavasti mukavampaa istuvilla vaatteilla ja oikeanlaisilla jalkineilla. Paljain jaloin hyppiminen ei ole suositeltavaa, koska hyppimisestä aiheutuvat iskut voivat rasittaa niveliä kehossa. Laadukkaat jalkineet suojaavat jalkoja ja vaimentavat iskuja. 

Sisätiloissa kannattaa käyttää erikseen sisätiloihin soveltuvia sisäurheilukenkiä, joiden pohjista ei jää jälkiä lattiaan. Ulkona on hyvä käyttää laadukkaita urheilukenkiä aina liikuntaa harrastaessa. Oikeanlaisilla kengillä niveliin kohdistuu vähemmän rasitusta ja iskut ovat pehmeämpiä. Myös maasto vaikuttaa asiaan. Pehmeä nurmikko tai pururadan pohja ovat esimerkiksi huomattavasti pehmeämpiä ja aiheuttavat vähemmän rasitusta jaloille kuin asfaltti.

Vastuullinen valinta

Sporttiset ja ympäristöystävälliset Impala treenilenkkarit on suunniteltu naisten aktiiviseen elämäntapaan. Treenikengät on valmistettu kestävällä tuotannolla kierrätysmateriaaleista. Kengät sopivat erinomaisesti lämmittelyyn ja treenaamiseen.

 • Kevyet ja mukavat käyttää
 • Droppi: 6mm
 • Paino: 245g (koko 43FR/10US)
 • 56 % biopohjaiset ja kierrätetyt
 • Ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta

Todella kestävät naisten treenitrikoot

TERRA TIGHTS 2 trikoot on suunniteltu kovaan käyttöön aktiivisille naisille. Trikoot ovat todella kestävät ja erinomaisesti istuvat, sekä läpinäkymättömät. 

 • Suositellaan erityisesti CrossFit treenaajille, painonnostajille, TFW-harrastajille, polkujuoksuun sekä muuhun aktiiviseen liikkumiseen
 • Kevyt, hyvin hengittävä ja hankausta kestävä materiaali 
 • Selkäpuolen kuminauhan ansiosta trikoot pysyvät hyvin paikoillaan kovassakin treenissä
 • Valmistettu kierrätetystä materiaalista
 • Suunniteltu Suomessa
 • Vastuullisesti valmistettu Tallinnalaisessa ompelimossa, Virossa

Sopivan hyppynarun valinta

Hyppynaruja on saatavilla eri pituisina ja useista erilaisista materiaaleista valmistettuina. Materiaalivalikoimasta löytyy niin perinteisiä puuvillasta valmistettuja, muovisia, kuin erittäin paljon lisää nopeutta antavia, metallista valmistettuja hyppynaruja. Vielä tätäkin nopeamman pyörimisvauhdin antaa nahkainen hyppynaru, jota suosii erityisesti CrossFit urheilijat sekä nyrkkeilijät. Lisäksi on saatavilla painollinen hyppynaru, joka sopii todella tehokkaaseen treeniin.

Itselle sopivan hyppynarun valintaan vaikuttaa ennen kaikkea sen tuleva käyttötarkoitus. Perinteinen puuvillasta valmistettu hyppynaru on useimmille varma valinta ja soveltuu kaikkiin käyttötarkoituksiin, niin kuntoilijalle kuin leikkimieliseen hyppelyyn. Perinteinen hyppynaru kehittää erinomaisesti koordinaatiokykyä, tarkkuutta ja nopeutta.

Eri materiaalien tarjoamien ominaisuuksien lisäksi hyppynarun valintaan vaikuttaa myös oma mieltymys. Toiset tykkäävät oikein kevyistä ja perinteisistä hyppynaruista. Jotkut taas valitsevat mieluummin nahkaisen, laakeroidun tai painollisen hyppynarun, jotka sopivat enemmän tehokkuutta vaativille, tavoitteellisille treenaajille. Myös hyppynarun kahvoissa riittää valinnan varaa. Niitä löytyy niin pehmustettuna, puisina, muovisina ja ympäristöystävällisinä vaihtoehtoina.

Minkä pituinen hyppynaru on paras?

naruhyppely

Hyppynarun valinnassa tulee huomioida materiaalin lisäksi hyppynarun pituus. Hyppynarun oikea pituus on erittäin tärkeä asia, koska se vaikuttaa hyppytekniikkaan. Yleisimmin hyppynarun pituus on 270-290 cm. Hyppynaruja on saatavilla myös säädettävinä.

Valitsemalla pitkän, säädettävän hyppynarun, voi narun pituuden säätää oikeaan mittaan. Leikkaa narusta ylimääräinen osa pois ettei se häiritse hyppäämistä. Narun voi myös säätää oikean kokoiseksi kiertämällä sitä käsien ympäri. Turvallisempi vaihtoehto on kuitenkin leikata ylimääräinen pituus narusta pois.

Helpointa on selvittää alla olevan taulukon avulla itselle sopivan kokoinen hyppynaru ja ostaa valmiina oikean pituinen naru. Näin välttää kotona mittailun ja leikkaamisen vaivan. Taulukon lisäksi hyppynarun oikean mitan voi selvittää seisomalla hyppynarun keskikohdan päällä ja pitämällä hyppynarun molemmista päistä kiinni. Hyppynaru on sopivan pituinen, kun sen kahvat yltävät kainaloihin asti. 

Hyppynarun tulee olla oikean mittainen, koska hyppytekniikka kärsii liian pitkästä tai liian lyhyestä narusta. Liian lyhyellä hyppynarulla tulee helposti taivutettua jalkoja, joka ei ole hyvä asia. Liian pitkän narun kanssa taas kompuroi helposti ja lisäksi käsien liikerata vääristyy, kun käsiä joutuu viemään turhan kauas vartalosta.

Kannattaa ostaa suoraan oikean mittainen hyppynaru tai mikäli hyppynaru on säädettävä, niin se kannattaa leikata pihtien avulla itselle sopivan mittaiseksi. Näin saadaan aikaan paras mahdollinen hyppytekniikka ja treenaaminen on mahdollisimman turvallista, sekä tehokasta.

Hyppynarun valinta taulukko

Katso sopiva hyppynarun pituus alla olevasta taulukosta. Vertaa omaa pituuttasi taulukon vaihtoehtoihin ja katso siltä riviltä itsellesi sopivimman mittainen hyppynaru. Hyppynarun pituus on ilmoitettu senttimetreinä, 100cm = 1 metri.

Pituus:

 • alle 150 cm – hyppynarun pituus 210 cm
 • 160–170 cm – hyppynarun pituus 250 cm
 • 170–180 cm – hyppynarun pituus 275 cm
 • 180–190 cm – hyppynarun pituus 285 cm
 • yli 190 cm – hyppynarun pituus 300 cm

Valitse hyppynarun valmistusmateriaali käyttötarkoituksen mukaan

hyppynaru muovi puuvilla nahka teräs

Muovista valmistetut hyppynarut

Pehmeästä, mutta napakan tuntuisesta PVC-muovista valmistettu hyppynaru sopii erityisen hyvin aloittelijoille sekä lapsille. Muovista valmistettu naru on erittäin kevyt pyörittää ja se ei satu jalkoihin, jos hyppy ei täysin onnistu ensimmäisillä kerroilla ja naru jää jalkojen väliin jumiin. Muovinen naru ei kulu kovin helposti asfaltti, sora tai hiekkapintaa vasten hypittäessä. 

Muovisen hyppynarun huonoiksi puoliksi voi laskea, että se ei ole kovin ympäristöystävällinen. Kevyt paino voi helpottaa narun pyöritystä, mutta samalla muovisen materiaalin takia naru on melko hidas pyörimään. Ainakin alkuopettelun jälkeen on hyvä siirtyä toisesta materiaalista valmistettuun naruun ja opetella erilaisia hyppytekniikoita sekä päästä tekemään nopeusharjoituksia.

Perinteinen puuvilla hyppynaru

Puuvillasta valmistetut hyppynarut ovat hyvin perinteisiä ja useimmille tuttuja lapsuudesta. Ala-asteen koulun pihalla lapset leikkivät mielellään puuvillaisten hyppynarujen kanssa. Ne ovat tuttuja myös vielä yläasteella liikuntatunneilla. Suuri osa on opetellut hyppimään narua nimenomaan puuvillasta valmistetulla hyppynarulla.

Puuvilla on hinta-laatu suhteeltaan erinomaista. Se on materiaalina melko halpaa, mutta kuitenkin kestää pitkään. Puuvilla on myös pehmeää materiaalia, joten se sopii hyvin naruhyppäämistä opetteleville lapsille sekä aikuisille. Mikäli olet pitänyt lapsuuden naruhyppelyn jälkeen pitkää taukoa tästä hauskasta harrastuksesta, niin puuvillasta valmistettu hyppynaru on helppo tapa muistutella taas mieleen naruhyppelyn salat. Pehmeä köysi on pehmeä jalkoja vasten, mikäli ensimmäiset yritykset eivät osu aivan nappiin. 

Puuvillaisella narulla myös saa jo nopeamman vauhdin kuin muovista valmistetulla. Mikäli kaipaat enemmän tehoja treeniin, niin kannattaa puuvillainen naru vaihtaa nahkasta valmistettuun tai metalliseen hyppynaruun, jotka sopivat parhaiten aktiivisille treenaajille ja muille hyppytaitureille. Alun opetteluun puuvillainen naru on kuitenkin parempi, koska se on epäonnistuneissa hyppäämisyrityksissä huomattavasti kivuttomampi vaihtoehto teräksiseen tai nahkaiseen naruvaihtoehtoon verrattuna. Puuvilla hyppynaru myös sopii karkeammalla pinnalla hyppimiseen, kuten asfaltille tai sorapihalle.

Suosittu nahkainen hyppynaru

Katso edullinen hinta!

€ 17,90

Gymstick Leather Jump Rope on kuulalaakereilla varustettu nahkainen hyppynaru. Laakereiden ansiosta narulla voi saada aikaan maksimaalisen liikenopeuden. Miellyttävän tuntuiset vaahtokumikahvat vähentävät käsien ja käsivarsien väsymistä. Nahkainen hyppynaru sopii täydellisesti pitkiin ja tehokkaisiin treeneihin niin kotona kuin salilla.

 • Valmistettu nahkasta
 • Kuulalaakerit takaa sujuvan ja vauhdikkaan pyörimisliikkeen
 • Vaahtokumikahvat ovat miellyttävän tuntuiset käsille
 • Suosittu malli nyrkkelijöille, CrossFittaajille ja muille aktiivisille liikkujille

Nahkasta valmistetut hyppynarut ovat erityisesti nyrkkeilijöiden ja CrossFit urheilijoiden suosimia. Nahkainen hyppynaru mahdollistaa todella tiiviin hyppimistahdin. Testaa kuinka nopeasti pystyt hyppimään! Nopeuden lisäksi narulla hyppääminen kehittää tarkkuutta ja keskittymiskykyä. 

Nahkaiset hyppynarut maksavat materiaalikustannuksen vuoksi hieman enemmän, mutta samalla ne ovat todella laadukkaita ja kestäviä. Lähtöhinnat nahkaisille hyppynaruille ovat usein noin 40 euroa, eli kovin isosta investoinnista ei silti ole kyse, kun verrataan minkälaiset hyödyt nahkainen hyppynaru tarjoaa treeniin. Lisäksi ne ovat todella kestäviä, eli uutta hyppynarua ei tarvitse ihan heti olla ostamassa.

Teräksinen hyppynaru on erittäin nopea

Teräksiset hyppynarut ovat valmistettu teräsvaijerista, joka on päällystetty useimmiten PVC-muovilla tai nailonilla. Teräksiset narut ovat erittäin kestäviä, mutta ne kuluvat nopeammin sorapihalla tai muilla karkeilla pinnoilla käytettäessä. Teräs naruissa on yleensä erikseen irrotettavat kahvat, joka tekee niistä ympäristöystävällisempiä. Kulumisen jälkeen ei tarvitse ostaa kokonaan uutta hyppynarua, vaan pelkkä vaijerin vaihto riittää. Irrotettavien kahvojen ansiosta myös hyppynarun pituus on helppo säätää itselle sopivaksi. Leikkaa naru kunnon pihdeillä haluttuun mittaan. Tavalliset sakset eivät riitä leikkaamaan edes ohutta teräsvaijeria.

Teräsvaijeri on hieman painavampaa hyppynarun materiaalia, kuin muovista tai puuvillasta valmistetut narut. Tämän ansiosta kuitenkin teräsvaijerilla voi hyppiä huomattavan paljon nopeammin. Teräksestä valmistettu hyppynaru sopii aktiiviselle treenaajalle, esimerkiksi erilaisiin toiminnallisiin treeneihin, nyrkkeilijälle tai kamppailu-urheilijalle.

Hyppytekniikkaa vielä opettelevalle aloittelijalle emme voi suositella teräksestä valmistettua hyppynarua. Mikäli hyppy epäonnistuu ja naru sotkeutuu jalkoihin, niin teräksestä valmistetulla narulla se on melko kivuliasta. Kannattaa siis opetella tekniikka kuntoon ensin esimerkiksi puuvillasta valmistetulla narulla ja siirtyä sen jälkeen haastavampaan treeniin teräs- tai nahkahyppynarun kanssa.

Miten hyppiä hyppynarulla?

Hyppynarulla voi tehdä todella monipuolisesti erilaisia treenejä tai alku- sekä loppulämmittelyjä. Narulla hyppimisen ei tarvitse olla pelkkää tavanomaista tasajaloin hyppelyä, vaan siinä voi koittaa useita erilaisia hyppyvariaatioita. Kokeile rohkeasti eri tyylejä. Monipuolinen treenaaminen haastaa kehoa uudella tavalla ja tuo lisää tehokkuutta harjoitteluun. Katso yllä olevalta videolta 25 erilaista esimerkkiä hyppynaruhyppelyliikkeistä.

Perinteisten tasajalkahyppyjen lisäksi voit koittaa esimerkiksi yhdellä jalalla hyppimistä, ristikkäishyppyjä, tuplanaruhyppyjä tai kokeilla vaikka hyppiä taaksepäin tai tasajaloin sivulta toiselle. Voit myös koittaa nostaa polvia mahdollisimman korkealle hyppyjen välissä. Testaa myös nopeushyppyä, kuinka nopeasti pystyt hyppimään hyppynarulla?

Alkuun on tärkeää opetella perushyppytekniikka ja sen jälkeen voi lähteä koittamaan erilaisia hyppimisvariaatioita sekä käyttämään mielikuvitusta uusien treenien keksimiseen.

Opettele oikea hyppynaru tekniikka

Oikeanlainen hyppytekniikka on tärkeä opetella, että narulla hyppääminen ylipäätään onnistuu ja se on turvallista. Hyvä hyppytekniikka tekee treenistä entistä tehokkaampaa ja säästää kehoa venähdyksiltä tai muilta ylirasitustiloilta.

Näin hypit hyppynarulla:

 • Seiso suorassa ja pidä käsiä rennosti vyötärön sekä alakylkiluiden kohdalla.
 • Ota hyppynarun kahvoista kunnon ote, mutta pidä kuitenkin ranteet rentoina.
 • Naru on jalkojesi takana, osuen osittain maahan.
 • Pidä pää pystyssä ja rentona.
 • Työnnä hartiat alas, pois korvista.
 • Taivuta käsiäsi hieman kyynärpäistä ja pidä kyynärpäät lähellä vartaloa.
 • Lähde pyörittämään narua napakalla vauhdilla ja hypi kevyesti varpaidesi yli.
 • Pidä jalat kokoajan suorana hyppiessä. Älä taivuta jalkoja.
 • Hyppimisliike on hyvin pieni ja kevyt.
 • Helpointa on hyppiä niin, että vain päkiät koskettaa maata.
 • Kaikki ylävartalossa tapahtuva liike lähtee kyynärvarsista ja ranteista. Pidä liike ja kädet rentoina.
 • Muista hengittää. Älä pidätä hengitystäsi hyppimisen aikana.

Muista aina pitää hyppiessäsi hyvä ryhti ja jalat suorina. Ole rennosti, älä turhaan jännitä kehoa mistään kohtaa. Pidä käsiä rennosti sivulla tai hieman edessäpäin. Narun pyörittäminen tapahtuu ranteilla ja kyynärvarsilla. Yläkeho pysyy muuten paikoillaan. Kiinnitä erityistä huomiota, ettei olkapäät liiku tai hartiat nouse korviin. Pidä jalat hypätessä suorina. Koukista ainostaan ihan vähän jaloilla. Hyppää niin, että vain päkiät osuu maahan hyppyjen välissä.

Tehokas hyppynarutreeni

Tee jokaista liikettä 20 sekunnin ajan. Tee kaikki liikkeet peräjälkeen ilman taukoa. Tehdään yhteensä kolme kierrosta. Kierrosten välissä on aina 1 minuutin tauko, jonka aikana on hyvä hengähtää ja hörpätä vähän vettä.

Älä pidä liikkeiden välissä taukoa, jos se ei ole aivan tarpeellista. Mikäli sinun tarvitsee pitää taukoa liikkeiden välissä, niin pyri jatkamaan mahdollisimman nopeasti.

Laita lempimusiikkiasi soimaan, ota hyppynaru käsiin, hyvä ryhdikäs asento ja lähdetään treeniin! Meillä on 9 liikettä yhden kierroksen aikana. Tehdään yhteensä 3 kierrosta. Lepotauko on vain kierrosten välissä. Tee kaikki 9 liikettä ilman taukoja. Hiki virtaamaan ja kaikki peliin! Tee nyt!

 1. 20 sekuntia normaali tasajalkahyppyjä
 2. 20 sekuntia hyppyjä yhdellä jalalla (1.kierroksella oikealla jalalla, 2.kierroksella vasemmalla jalalla, 3.kierros taas oikealla..)
 3. 20 sekuntia normaali tasajalkahyppyjä
 4. 20 sekuntia hyppyjä yhdellä jalalla (1.kierroksella vasemmalla jalalla, 2.kierroksella oikealla jalalla, 3.kierros taas vasemmalla..)
 5. 20 sekuntia normaali tasajalkahyppyjä
 6. 20 sekuntia taaksepäin hyppyjä
 7. 20 sekuntia normaali tasajalkahyppyjä
 8. 20 sekuntia hypi tasajaloin sivusuunnassa sivulta toiselle
 9. 20 sekuntia normaali tasajalkahyppyjä

Yhteensä 3 kierrosta ja aina 1 minuutti lepoa kierrosten välissä.

Yhdistä hyppynaru ja kahvakuula treeni

Lähde tekemään tehokas rasvanpolttotreeni kahvakuulan ja hyppynarun avulla. Meillä on vain kolme helppoa, mutta sitäkin tehokkaampaa liikettä. Yhteensä tehdään 4 kierrosta. Voit tarvittaessa pitää korkeintaan minuutin pituisen tauon kierrosten välissä. Voit myös haastaa itseäsi ja tehdä koko lyhyen, mutta erittäin tehokkaan rasvanpolttotreenin ilman taukoja kierrosten välissä.

Valitse ensin itsellesi sopivimman painoinen kahvakuula. Aloittelijalle sopii usein parhaiten 6-8kg painoinen kahvakuula. Hieman painavampi kahvakuula on tässä liikkeessä parempi, jotta liikerata tulee tehtyä oikein. 

Katso ohjeet etuheilautusliikkeen tekemiseen alla olevalta videolta. Voit myös varata viereesi kaksi eripainoista kahvakuulaa ja tehdä ensin kevyemmällä kuulalla ja myöhemmin haastaa itseäsi painavammalla kahvakuulalla.

Laita lempimusiikki soimaan ja lähde tekemään tehokasta rasvanpolttotreeniä!

 • 30 normaalia tasajalkahyppyä hyppynarulla
 • 20 tavallista kyykkyä (Tehdään joko pelkällä kehonpainolla tai ota kahvakuula lisäpainoksi. Pidä kahvakuulaa sarviotteella rintaa vasten.)
 • 20 perinteistä etuheilautusta kahvakuulalla
 • Meillä on vain 3 erittäin tehokasta liikettä ja yhteensä 4 kierrosta. 
 • Pidä tarvittaessa lyhyt, korkeintaan 1 minuutin mittainen tauko kierrosten välissä.
 • Voit myös ottaa kaikki tehot irti ja tehdä koko treenin ilman taukoja. 
 • Nyt poltetaan rasvaa ja kaloreita!
 • Katso ensin ohje etuheilautukseen alla olevalta videolta.

Naruhyppelyllä on monia terveysvaikutuksia

Hyppynaru sopii kuntoiluun, aktiiviselle treenaajalle sekä lapsille kehoa vahvistavaan ja koordinaatiokykyä kehittävään leikkiin. Tehokkuuden ja lukuisten terveysvaikutusten lisäksi naruhyppely on myös erittäin hauskaa.

Naruhyppely on tehokas tapa polttaa kaloreita ja rasvaa kehosta. Se auttaa helpolla ja tehokkaalla tavalla laihtumaan, kiinteytymään sekä ylläpitämään jo saavutettuja tuloksia. Hyppynarulla hyppiminen nostaa kuntoa parantaen hengityselimistön hapenottokykyä sekä vahvistaen sydän- ja verenkiertoelimistöä.

Naruhyppely on liikuntamuotona huomattavasti tehokkaampi tapa antaa kaloreille kyytiä kuin esimerkiksi kävely tai juoksu. 15 minuutin naruhyppely vastaa helposti yli 5km lenkkiä. Hyppynaru myös kehittää koordinaatiokykyä, tasapainoa ja keskittymiskykyä. Se myös lisää nopeutta ja ketteryyttä. Erityisesti jalkojen, keskivartalon ja käsien lihakset saavat lisää voimaa säännöllisen naruhyppelyn ansiosta. Myös luuston ja alaselän kunto voi vahvistua hyppynarun avulla.

Muista aloittaa treenaaminen aina vähitellen. Anna keholle aikaa tottua uuteen harrastukseen. Voit tehdä ensin lyhyitä, muutaman minuutin hyppyharjoituksia ja pikkuhiljaa edetä pidempiin treeneihin. Muista pitää treenit monipuolisena ja naruhyppely on yksi tehokas osa eri liikuntalajien kokonaisuutta. 

Keho tarvitsee aikaa myös palautumiseen, joten viikossa tulee olla vähintään yksi tai kaksi lepopäivää. Muista huolehtia levon lisäksi myös riittävästä unen saannista ja terveellisen ruokavalion noudattamisesta. Kaikista pienistä palasista muodostuu yhdessä terveellinen elämäntapa. Riittävän terveellinen määrä hyvää ruokaa, lepoa, unta, liikuntaa ja mielekästä tekemistä muodostavat yhdessä avaimet merkitykselliseen, onnelliseen ja terveelliseen elämäntapaan.

Hyppynaru treeni on hauskaa!

Hyppynaru on mahtava harjoitteluväline erilaisiin treeneihin. Sen kanssa voi helposti tehdä koko kehon kattavan alkulämmittelyn, nostaa sykettä lihaskuntoharjoitteiden välissä tai tehdä hyppynarun kanssa kokonaan oman ja itsenäisen harjoittelun. Vain mielikuvitus on rajana.

Hyppiminen nostaa sykettä ja polttaa tehokkaasti rasvaa. Naruhyppääminen sopii erinomaisesti painonpudottajalle, kuntoilijalle tai aktiivisesti treenaaville urheilijoille. Kokeile rohkeasti hyppynarua monipuolisena osana treeniäsi.

Narua voi hypätä niin sisällä kuin ulkona. Hyppynaru on myös näppärä ottaa matkalle mukaan. Pakkaa naru treenikassiin, matkalaukkuun tai käsilaukkuun ja tee tehokas treeni kesämökillä, etelän lämmössä, puistossa tai salilla ollessasi. Hyppynarulla saa kätevästi lämmiteltyä tai treenattua koko kehon. Hyppynarun avulla kunto kohoaa ja kaloreita palaa helposti. Se on äärimmäisen tehokasta, mutta samalla myös todella hauskaa!

Myös nämä jutut saattaisivat kiinnostaa sinua: